dijous, 7 de febrer del 2008

FRONTÓ: Situació de la lliga

Un cop superada la difícil “cuesta de enero” hem conegut una nova actualització de les classificacions de la primera Lliga d’hivern, de la que us destaquem les novetats més importants.

A la “premier” femenina, la parella formada per la Glòria Bosch i l’Eva Gòmez, comanden la classificació, i conten totes les actuacions per victòries. La Marta i la Glòria Sacasas les segueixen de molt a prop, i el partit que les enfrontarà properament es convertirà en una autèntica final pel liderat del grup. Destaquem també el gran partit que la parella Anna Mª- Marga, que ocupen el tercer graó del podi, van disputar contra les líders, i que van perdre per ajustades diferencies als dos sets. La resta del grup està molt igualat a la zona mitja, tot i que la lesió de la Marta Pinyol, de la que està en fase final de recuperació, els hi ha fet disputar molt pocs partits fins aquesta data, i per tant tot està molt obert, per als tres llocs assignats al descens. Els darrers partits decidiran aquestes posicions.

Al grup F2 trobem grates sorpreses amb les “rookies” del frontó. Hi ha un quàdruple empat a la primera posició, de moment pel diferencial de punts, la parella Natalia-Maria comanden la classificació, però hauran d’afinar aquest barrer mes, ja que tant l’Anna Carner-Montse, la Cristina-Txell i la Mònica-Glòria, estan amb el mateix nombre de victòries. La parella Coco-Carme, una de les favorites a priori, encara no han pogut disputar gaires partits per diverses lesions, tot que ens han confirmat que tenen una marató de partits previstos per posar-se al dia.

La NBA masculina ens ha ofert partits realment espectaculars, i ens ha confirmat grans parelles. Per un costat, tenim els calderins Robustillo-Planas, i per altre el Guillem Echevarría i el Francesc “Talet”, que comanden la classificació sense conèixer la derrota, i sense cedir cap set. L’enfrontament de la darrera jornada entre tots dos serà decisiu pel títol. En un segon grup i lluitant per la tercera posició, trobem l’Isma i el Sergi, i els campions del torneig de tardor, l’Alex i el Miki, però la resta també està molt a prop i els llocs de descens seran molt disputats. Cal destacar que les lesions d’en Jaume Sardà i el Martin els han fet ajornar algun partit, tot i que sembla que properament tornaran a pista.

Si al grup 1 hi ha igualtat, al 2 les coses no estan més clares. Quatre equips amb només una derrota, i la majoria de partit decidits per un marge inferior als 4 punts per set. I com que diuen que “para muestra un botón”, destaquem el maratonià partit entre el Lluís Prat-Joan i el Lluís Garriga-Xavi, decidit al tercer set per un 24 22 pels primers després d'una hora de joc i tres pilotes de partit per equip, les dues derrotes de la parella Pineda-Valls després de tenir quatre pilotes de partit a favor en cadascun dels matxs i la igualada però solvent victòria d’en Ferran i el Toni sobre el Cesc i el Jordi, que encara no coneixien la derrota.

A la “clase media” del grup 3, encara queda un equip imbatut, la parella Pep-Arnau, però la resta també mostren molta igualtat, i els partits son molt ajustats. Destaquem la parella Santi i Nani Vallcorba, que ja han aconseguit la primera victòria, amb un joc molt sòlid des del fons de la pista d’en Santi acoblant-se molt bé a la categoria. Una de les sorpreses és la classificació d’en Parri Xic i el Jordi, que estan en posició de descens, però que tenen molt partits pendents per remuntar-ho.

Els “rookies” del grup 4 destaquen per ser els que menys partits ha jugat, i per tant, més retards acumulen, però tenen el marge del mes de febrer per treure’s aquest dubtós honor. Dins d’aquesta estadística ens destaquen la parella Joan Carner-Jaume Salines, que encara no ha debutat. Per la resta, les parelles Salvador Chacón-Joan Carbonell i Jordi Umbert-Jordi Masnou semblen les més ben posicionades per ocupar les places d’ascens.

Només ens queda parlar del grup 5, on s’han jugat molt pocs partits, i només podem parlar del bon joc d’en Toni Roca i l’Enric Riverola que han guanyat amb contundència els dos partits. Per agilitzar els partits s’han marcats uns horaris per posar el grup al dia, i informar-vos de la classificació.

Text cedit per: Club Atlètic Esportiu