dimarts, 18 de desembre del 2007

La Nit Màgica de l'esport Santfeliuenc

Només quedaven 10 minuts per les 21h quan Ramon Puig, presentador del programa "Anem a la Muntanya", donava pas al Centre Cívic. Els nervis, en aquell moment, marcàven màxims històrics en els sistemes motrius del Ton, el Pau, el Quim i el Moreno. Alguna corredissa que altre, mentre no tocaven les 21h de la nit, intentant retocar l'il.luminació de la sala. -"Funciona? Quin s'ha enjegat?"- Cridava el Ton provant endolls, perque la posada en escena fos perfecte. Alhora que l'Àlex, anava al fons de la sala, cridant: -"Quim queden 3 minuts!". El Joan esperava sol sentat a la taula d'estudi improvitzat muntada sobre l'escenari. I, a falta d'un minut, dos sprints a lo Carl Lewis van ser suficients perque el tàndem, Ton & Quim, aparegués al seu costat.

-"Com anem de temps?!"- Exclamava el Quim, xerrant amb el Ton i el Joan... -"Ja pots tirar!"- Indicava el Pau des de darrere els controls d'audio, amagat amb el Moreno a un costat de l'escenari. Llavors, una respiració prfunda i... al aixecar el cap, a falta de segons per començar el programa, els Tu Jugues es van trobar amb una sala plena, al voltant d'unes 100 persones entre: entitats, candidats, oients, aficionats i tafaners, que havien desestimat ventsdelplà, temperatures polars, el fet de ser dilluns i la mandra per.... -"Bona nit, a partir d'ara TU JUGUES!"- Frase insignia, dita pel Quim abans d'iniciar cada programa, que donava pas a la sintonía i a gaudir de l'espectacle!
Si d'un llibre es tractés, diriem que l'introducció començava amb l'editorial del Quim, dedicada a destacar la gran tasca de l'esport local, més una breu descripció del que ens esperava en el programa, per acabar amb una llista interminable d'agraïments: CIPSA, Esports Sant Feliu, La Caldera, Francesc Rodes, Robert Munné, Juan Ramón Noro, Centre Cívic, Àngel, Joan Gisbert, El 9Nou, tots els col.laboradors i components del Tu Jugues i d' Ona Codinenca, l'Ajuntament i, sobretot van voler destacar, a les entitats esportives del poble i els oients del programa. Tot seguit pujava el volum de la "sinto"i... -"Tirem 2 falques seguides i Sinto per resultats?!"- Preguntava el Pau per linea interna, mentre el Quim li feia ok amb el dit pols de la mà dreta. Alhora que el Ton li apartava els auriculars de la orella tot informant-lo d'alguna cosa. Mà aixecada del Quim, marcant que volia tornar a entrar en el aire, i seguim amb el programa!

Aprofitant una ràfaga de falques i música... -"Àlex fes pujar al Juli Sobreviela, que comencem amb ell!"- deia "off the record" el Quim, tot gestionant el primer apartat del programa al voltant del futbol base codinenc. A partir d'aquí, un programa normal. Tertúlies de futbol, amb en Santi Rodríguez (entrenador del 1er equip) i Oriol Vallcorba (jugador de la primera plantilla), i d'hoquei amb en Paco González (entrenador del 1a Estatal) i Joan Ramón "Jo" (col.laborador del programa i especialista en hoquei). Per acabar amb el patinatge i l'Arantxa, via telèfon, amb qui es va destacar el Festival realitzat el cap de setmana. Una petita entrevista, on vam poguer veure el treball en equip i la feina de producció del Ton, més dominador d'aquesta matèria, apuntant-li en la llibreta dades, informació i preguntes al Quim, perque no cometés cap errada. Tot i que no ho va aconseguir, doncs al final va rebatejar a la Dolors, presidenta de l'hoquei, com a Marta Pujol (presidenta del bàsquet). Tots ens vam quedar amb la sensació que, potser, te una frustració de capellà, doncs no va ser l'unica vegada de la nit que es va dedicar a cambiar noms.

De sobte va començar a sonar una nadala, la dels 3 reis, cop amagat dels Tu Jugues per donar pas a fer una carta als reis de part de totes les entitats esportives presents. Sobretot tenint en compte que, segons informacions, hi havia una representació dels carters reials dins la sala. Micro en mà, des de platea, l'Albert Subirós va anar parlant amb totes i cada una de les entitats respresentades: Ernest Colom (President Hoquei), Ismael Tuneu (President Atletic), Marta Pujol (Presidenta bàsquet), Carles Esteve (President Motoclub), Santi Vallcorba (President Futbol) i Cristina Sanz (junta directiva Tenis). Un pavelló nou, va ser el regal més demanat (inclòs el president del Futbol, Santi Vallcorba, qui també s'hi va sumar). -"Cuidado el temps"- comentava el Joan tot senyalant un ordinador que hi havia al costat de la taula amb un rellotge sincronitzat (es a dir, que estava coordinat amb el de l'estudi, per quadrar el programa dins les franges horàries).


El Pau va agafar el micro de línea interna (aquell que només podien escoltar el Quim i el Ton) -"Tenim al Pep en linea des d'Italia, el punxem?"-. Automàticament el Pep Murral "Murri" (un dels fundadors d'aquest programa) estava en el aire i escoltant-lo tothom, com si fos allà. Era un petit reconeixement que, els Tu Jugues, li van voler fer per tot el que representa (i l'amistat que els uneix). Vam poder gaudir de dues o tres anècdotes entrellaçades i de la tocineria del Quim en rebatejar persones, 5 o 6 cops li va dir Ton al pobre "Murri". Finalment el van acomiadar i es va donar pas al moment de la nit, l'entrega de premis.

Coordinació perfecte entre la taula de so i les paraules d'Àlex Mir (director de la ràdio), Mª Antonia Gómez (Regidora d'esports) i Pere Pladevall (Alcalde de Sant Feliu), que eren qui entregaven els premis, per aprofitar al màxim els efectes de so per donar-li més intriga al moment. Conclusió 3 noies i 3 nois, o dit d'una altre manera i en l'ordre que van quedar: Alba Villegas, Maria Miralda i Betsi Vila, en noies i Marc Vila, Salvador Chacón i Enric Permanyer, en nois, van ser els galardonats de la nit com a Tujugaires d'or, plata i bronze.

Finalment, comiat per part del Joan, el Ton i el Quim, posposant el retrobament el proper dilluns 7 de gener, amb un nou programa d'esports, ja des dels estudis, a partir de les 21h, com cada setmana.



1 comentaris:

Pau ha dit...

Uoooo no havia vist el post fins avui!! jajajaja llegir-lo és tornar momentaniament a l'estress i satisfacció viscut aquell vespre.

Molt bon escrit!!

Pau.