diumenge, 2 de març del 2008

Nou èxit d'Ona Codinenca: Retransmissió en directe

Són les 5:50 de la matinada del diumenge 2 de març de 2008. El components de la redacció d'esports, Ton, Pau i Quim, es troben a l'entrada de Vilafranca per iniciar el seu viatge cap a marcar una nova fita en la història d'Ona Codinenca. Retransmetre un partit d'hoquei en directe a 500 km. de distància de Sant Feliu. La son es reflexa en les seves cares, però és clar que l'il.lusió i la passió per un esdeveniment com aquest poden molt més.


Pugen al cotxe i inicien la travessía que els durà fins a Alcoi, encara els queden més de 4 hores de viatge fins que no arribin. Paciència i bons aliments, bé... bons aliments no tant. El Pau no s'ha fet entrepà i el Ton ha tret els seus del congelador just abans de sortir, per tant encara no podem parlar d'entrepans sino de "totxos". L'unic que sembla que va preparat és el Quim, entrepà, poma i Trina. Però ja pasen de les vuit i la gana es fa manifesta. Així que arribant a València (a l'àrea de Sagunt), decideixen parar a fer un cafè que obri les seves ments (i els seus ulls plens de lleganyes) i poder menjar alguna cosa.


Uns 25 minuts més tard, i després d'omplir dipòsit (el d'ells i el del cotxe), tornen a arrancar l'opel del Ton ja que encara queden a la vora de dues horetes abans no arribin a destí. Passat aquest temps, i quan es disposen a entrar a Alcoi, es creuen amb l'autobús de l'expedició santfeliunca. Per la finestra poden veure el Baget fent una vacaina, el Roger escoltant música, en Casbayó... sembla que ell els ha vist, a l'igual que el presi, l'Enric Colom, i es comencen a saludar mutuament. Aquí arriba una moment de confussió entre l'"autobussero" i el Ton, doncs un i altre es volen donar el relleu per guiar-se fins al pavelló poliestportiu (i això que tots dos porten GPS). Finalment és el Ton qui pren la iniciativa, després que el Quim comuniqui amb el Presi i aquest els doni 3 pistes per poder arribar.


A les 10:03h del matí aparquen devant el Pavelló Poliesportiu Francisco Laporta d'Alcoi, on es disputarà l'apassionant partit de primera estatal entre el Enrile PAS Alcoy i el CIPSA Sant Feliu CH. Descarreguen tot el material i s'endinsen dins les instal.lacions amb intenció de començar a preparar totes les conexions.


Quina sorpresa... hi ha cabines!! Intenten veure si hi ha conexió ADSL, per aconseguir la millor qualitat possible, però no (primer impediment). En tot cas, gràcies a l'Altayó, disposen d'una targeta 3G per intentar fer la conexió amb la màxima qualitat possible. Sembla que hi ha conexió amb l'estudi... "Àlex, ens sents des de l'estudi?", resposta molt metafòrica "Només sento, glurglurglurglur". Després de diversos intents entenen que la conexió per 3G, la segona alternativa, tampoc funciona (segon impediment). En aquell moment són les 11:30h i s'ha d'iniciar el programa per seguir amb els horaris pactats. Així que és l'Àlex qui agafa l'iniciativa des dels estudis centrals a Sant Feliu. Mentrestant als companys a Alcoi els queda una 3a posibilitat, entrar vía telèfon i... "Donem pas a Alcoi, bon dia nois!". Finalment sembla que funciona, hi ha conexió. S'inicia la prèvia i s'inicia la primera retransmissió en directe d'un esdeveniment esportiu com aquest per Sant Feliu de Codines.


Les cares de tensió, concentració i, per que no dir-ho, una mica d'estrés sembla que han cambiat, ara toca gaudir. I així ho fan tots plegats: el Pau controlant tot l'apartat tècnic des d'Alcoi, el Ton aportant els comentaris tècnics d'un esport com aquest, el Quim radiant el que veu i sent en cada moment per portar a els oients la passió del directe, mentre des de Sant Feliu l'Àlex gestiona les connexions doncs, des del Camp Municipal de Sant Feliu, en David Hidalgo està apropant tot el que succeeix en el partit entre el Sant Feliu CF i el Roda de Ter CE.


Finalment, resultats contraposats, l'hoquei perd 2-0 i el futbol guanya 6-2. En tot cas, després de viure una situació així, tots vam guanyar... una nova sensació de viure l'esport de casa nostra en directe, des de casa.


Ah! I no us explico el final del viatge doncs es faria massa llarg, una pista com a resum de la tornada... "CARAVANA"!


5 comentaris:

Anònim ha dit...

No us vaig poder escoltar però segur q ho veu fer molt bé. Sou uns grans profesionals. Felicitats per la vostra feina i endevant.

Montse

Núria Vila ha dit...

Molt bé nens! Ho vau fer molt bé! ;)

Anònim ha dit...

la propera vegada ho feu al revés, narreu totalment el futbol i puntualment el hockey.

encara que se sap que sou mes "hoquenians" que "futboleros"

felicitats per la feina!

Raul ha dit...

Moltes felicitats per la feina feta. Em sembla genial que poguessiu radiar els partits en directe i mes desde tanta distancia. Esperem que l'experencia es pugui repetir.

Molt bè pel programa setmanal i tambè pel blog.

Pau ha dit...

Falta una opció a l'enquesta del blog. "Vaig sentir el programa de la millor manera, en directe!" :P