dilluns, 5 de maig del 2008

Excel.lent debut d'en Siso Cunill a la Eurocup Formula Renault 2.0

El mític circuit belga de Spa-Francorchamps ha estat l’escenari de la primera cita de la Eurocup Formula Renault 2.0 amb la presència del codinenc Siso Cunill. El jove pilot ha debutat en aquesta categoria, amb l'escuderia Jenzer Motorsport, juntament amb 47 corredors més que, com ell, busquen obrir-se un forat cap a la Fórmula 1.

Els entrenaments van començar amb les qualificacions. Que, a diferència de l’any passat, es van fer 2 grups de 24 corredors on només es qualificarien, per competir, els 12 primers de cada un d'aquests. Siso Cunill va quedar enquadrat en el Grup B fent el 3er millor temps del seu grup, amb 2:20.726, i el 7è millor temps dels 48 corredors. D'aquesta manera va passar a disputar la Superpole.

Intentant sortir en la primera línea de la graella es van prendre riscos que no van portar els fruits esperats, i això el va deixar en la 16a posició en la primera cursa (molt lluny del seu objectiu).

En tot cas, ja en la Race 1 (primera cursa del cap de setmana), va fer una sortida perfecta i passava pel Radillón en 13a posició, per després de Eau Rouge assolir la 7a. En aquell instant va ser tocat a la roda de darrera dreta provocant que se li un rebentés aquesta i es va veure obligat a abandonar.

En la Race 2 (segona carrera) sortia de la mateixa línia de la graella però des de la part interior, guanyant una posició en la primera corba. Llavors en la següent, la fogositat dels pilots i la igualtat tornaven a marcar la cursa, però aquesta vegada de forma positiva. En el primer pas per la línia d'arribada, es situava 6è, posició que va mantenir fins a la baixada de la bandera a quadres, tot i tenir el cotxe tocat per l'incident de la primera volta, quedant per davant dels seus companys d'equip Pal Varhaug i Michele Faccin (7è i 8è classificats respectivament).

En acabar, Siso Cunill, valorava la cursa i el seu debut: "A l'arribar a la primera "chicane", novament, s'ha produït una tremenda melé, però en aquesta ocasió he aconseguit sortir gairebé indemne. Tant sols un toc en el morro que llavors en carrera m'ha restat velocitat i, causa d'això, no he pogut intentar progressar. En tot cas estic molt satisfet del meu debut". Alhora que preveu un campionat complicat ja que "serà un campionat difícil, i debutar sumant els meus primers punts és important en un campionat en el que sembla clar que els incidents seran freqüents".

D'aquesta manera Siso Cunill s'estrena en la Eurocup Formula Renault 2.0 de forma molt positiva i es posiciona 10é, amb 5 punts, en la classificació de pilots d'aquesta categoria que està liderada per Danielle Riccardo, amb 23.

La propera cita serà Silverstone, el cap de setmana dels dies 7 i 8 de juny. Esperem tenir encara millors notícies del nostre jove pilot.