diumenge, 4 de novembre del 2007

Un juvenil amb molt potencial

Aquest cap de setmana vaig poder gaudir d'un partit, del juvenil, d'aquells que agrada moltíssim a l'aficionat (amb 7 gols), però ben poc als entrenadors. Es a dir, un partit on no hi ha un clar dominador però si que hi ha molts gols i ocasions ( finalment es va guanyar per 5 a 2, contra un fluix Santa Eulàlia que es va deixar anar en els minuts finals).

Molta gent me n'havia parlat molt bé d'aquest juvenil, tot i que sempre amb aquella frase: "Aquest equip, si no es perd per les coses de l'edat, farà grans coses. Hi ha molta qualitat". Una frase que, en una part, es aplicable a qualsevol equip juvenil, de qualsevol categoria, de qualsevol lloc, per tant em quedo amb la part de que poden fer grans coses i, sobretot, que hi ha molta qualitat perque un dia puguin arribar a ser futurs jugadors del primer equip. Això es el que vaig voler veure personalment (sempre segons el meu punt de vista, es clar).

Si agafo com a referència aquest partit, on veig més coix aquest equip es precisament en el "treball en bloc" (sense voler ser crític). Amb això em refereixo, i ho dic sabent que hi ha molt temps per millorar (i estic segur que ho faran), que a l'equip li falten automatismes de joc i posicionament en el camp. Exemples d'aquestes mancances (normals a inici de temporada, per altra banda) van ser els gols rebuts i la dificultat per portar les manilles d'un partit contra un rival molt inferior. Tot i que també cal destacar que faltava una peça clau al mig del camp com és en Pep Jou, el capità (tot i que no podem fer-lo servir com a excusa, ja que hi ha jugadors per suplir-lo).

El que vaig trobar, i de sobres, son moltes qualitats individuals. Que vull dir ambi això? Perfils de jugadors diferents, amb unes virtuts futbolístiques molt interioritzades i que poden donar moltes alternatives, a un entrenador, per buscar variables per un partit. La veritat es que tenim un trencaclosques de qualitats que, ben posades i conjuntades, poden fer un juvenil molt fort, tant com per poder estar a final de temporada lluitant per guanyar aquesta lliga. I una cosa més important, crec que hi ha peces en aquest juvenil de les quals no es va molt sobrat en el primer equip.

Ara bé, d'aquest partit vull destacar 2 noms que em van agradar molt. Un va ser, per mi, la figura del partit, Arón Martínez. Segurament les comparacions són odioses, però senyors tenim un Tamudo en potència. Un davanter incansable que pot còrrer del minut 1 al 94, murri, amb velocitat i amb un olfacte golejador d'aquells que es porta a la sang (Números del partit: 3 gols i una asistència). El segon nom, per mi, va ser en Miquel. Tot i sortir de la banqueta va donar un gir a l'atac del Sant Feliu, sobretot tactica i posicionalment. Potser li manca una mica de caràcter i perdre la por al xoc (tot i que això es va agafant amb l'edat), però la seva disciplina tàctica i el fet d'utilitzar el cap alhora de posicionar-se en el rectangle de joc, van servir per obrir el camp i, Arón, tingués més espais a la davantera. A més de fer diverses internades de mèrit jugant al primer toc i en parets, finalitzades amb molt bones centrades. Per mi, el revulsiu en l'atac local, dins d'un partit extrany.

La conclusió que en trec de tot plegat: "Aquest equip, si no es perd per les "grans individualitats que té", farà grans coses. Hi ha molta qualitat". S'ha d'aprendre a jugar en bloc i treure el pot de les essències de les individualitats en els moments oportuns. Perque no podem oblidar que el futbol es un esport d'equip amb aparició d'individualitats "inteligents" (es a dir, que s'explotin en situacions adequades). En tot cas sabem que l'Àngel (entrenador d'aquest equip) està fent una gran tasca i això ens fa estar molt il.lusionats per veure l'evolució d'aquest equip i fins on pot arribar. Creieu-me si us dic que aquesta temporada, qui vulgui gaudir de futbol al Camp Municipal, no passarà diumenge que no ho faci.

Ànims nanos!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

bona cronica, pero l'entrenador d'aquest equip es l'evaristo, absent en el partit per questions personals. d'altre banda destacar tambe la contundencia defensiva del partit, el que desde fora es va veure era una defensa molt forta fisicament i mol contundent, segurament el fet de que molts defenses siguin d'ultim any. tambe te merit la seva primera posicio, tot i que en els ultims anys el juvenil ha començat sempre molt be a causa de la bona pretemporada.
per acabar, aneu dient de les faltes ortografiques i nomes obrir el blog una falta garrafal. per cert si es vol ser un blog proper el menys important son les faltes ortografiques.

Tu Jugues ha dit...

Primer de tot donar-te les gràcies per la teva participació en el nostre blog, i sobretot per les teves correccions (puntualitzant-nos que l'entrenador del juvenil es l'Evaristo). Intervencions com la teva farà que entre tots tinguem una informació més acurada.
En relació a les faltes ortogràfiques, tens tota la raó que no és el més important. Però, en tot cas, hem d'intentar fer-ne les menys possibles, no creus?. Ara bé, ja que vam fer el comentari al programa (amb tota la complicitat del mòn amb el Blog no oficial del CF Sant Feliui i completament en broma), vull recordar que ens vam incloure també nosaltres. Perque som conscients de que en fem moltes.
En definitiva, ens fa molta il.lusió veure que participeu d'aquest blog i que ens seguiu per la ràdio i espero que seguiu participant de tot plegat! Entre tots mourem l'esport, i sobretot viurem el més bonic del nostre esport com és opinar i debatre.